YK: Ydinaseiden vastustajat toivovat kansannousua

Thalif Deen

New York, Yhdysvallat (IPS) - Arabimaiden kansannousut voisivat innoittaa kansalaiset kaikkialla vaatimaan atomipommien hävittämistä, ydinaseita vastustava liike toivoo."Lähi-idän tapahtumat osoittavat, että yhteiskunnan vakaus alkaa helposti horjua, jos ihmisten tarpeita ja toiveita ei kuulla", japanilaisen Soka Gakkai International -järjestön (SGI) rauhantoimiston johtaja Hirotsugu Terasaki sanoo. 

 "Eikä ole luonnollisempaa tarvetta kuin päästä eroon ydinaseista. Se on yhteinen kaikille maailman kansoille", hän jatkaa.

Buddhalaisuuteen nojautuvalla SGI:llä on 12 miljoonaa jäsentä ympäri maailmaa, ja se on pitkään kampanjoinut ydinaseriisunnan puolesta.

Järjestö kyseenalaistaa "kauhun tasapainon" käsitteen, jolla ydinaseiden hyötyjä perustellaan.

Terasakin mielestä tarvitaan kansalaisyhteiskunnan voimistuvaa ääntä patistamaan päättäjät todellisiin tekoihin tuhovoiman vähentämiseksi ja lopulta hävittämiseksi.

Maailman viisi "virallista" ydinasevaltaa ovat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Kiina ja Venäjä. Myös Intialla, Pakistanilla, Israelilla ja Pohjois-Korealla tiedetään olevan atomiase.

Ydinaseita vastustava liike on ehdottanut vuodelle 2012 kansainvälistä kokousta pohtimaan ydinaseetonta Lähi-itää. (, 14.03.11 | Inter Press Service)

Search

Newsletter

Donate

We are a close partner of the Global Cooperation Council and request your support for continuing to raise international understanding with a view to prohibiting nuclear weapons.Report & Newsletter

Toward a World Without Nuclear Weapons 2018

Newsletters April 2016-March 2018

Newsletter Archive 2009-2015

QR Code

QR-Code